English
Industrie    |   24 april 2018

Unified Security, zonder compromis

Unified Security, zonder compromis
Als bedrijven over hun unified security management systeem spreken, bedoelen ze hiermee vaak het klassieke integratieplatform. Dit is een kostbaar, gecompliceerd en verouderd compromis.

Vandaag de dag maken veel bedrijven voor hun beveiliging nog gebruik van een klassiek integratieplatform. Op dit platform zijn verschillende systemen geïntegreerd, zoals camerabeveiliging, intercom, toegangscontrole, brandmeld- en inbraakmeldcentrales.
Deze wirwar aan systemen maakt het werk onoverzichtelijk en vergroot de kans op systeem- en/of ketenfalen. Als ieder systeem zijn eigen aanpak vereist, is een vergissing zo gemaakt. Iedere nieuwe gebruiker zal ook voor elke applicatie apart getraind moeten worden,  een tijdrovend proces.

Ook het updatebeheer van een geïntegreerd platform is een valkuil. De verschillende updates van de diverse systemen maken het geheel erg kwetsbaar.
Stel dat iemand binnen wil komen met een ongeautoriseerde pas. Normaal gesproken schakelt het videobeheersysteem hier automatisch een camera bij op, en is de persoon via de intercom aanspreekbaar. Maar als er die nacht een update is geweest van het toegangscontrolesysteem waardoor deze niet meer ‘praat’ met de camerabeveiliging, kan het zomaar zijn dat deze persoon over het hoofd wordt gezien. Met alle gevolgen van dien…

Daarnaast hangt er natuurlijk aan elk systeem een apart prijskaartje, waardoor beveiliging voor veel bedrijven een kostbare aangelegenheid is.

Genetec Security Center
Onze partner Genetec heeft met Security Center een unified beveiligingsplatform ontwikkeld dat voor al deze uitdagingen een oplossing biedt.
Bij Genetec betekent unified ook écht unified; één systeem op één interface. Het is een platform waarop alles en iedereen samenwerkt, omdat het vanaf de basis als zodanig is ontworpen.

Genetec Security Center bevat onder meer toegangscontrole (Synergis), videobewaking (Omnicast), automatische kentekenherkenning (AutoVu), communicatie (Sipelia) en inbraakdetectie. Het biedt verbeterde “situational awareness”, verbeterde operationele efficiëntie en verhoogde productiviteit door het grotere plaatje te laten zien.

Door de open architectuur kunt u Genetec Security Center uitbreiden met de producten en add-ons die geschikt zijn voor uw bedrijf, zodat uw veiligheid meegroeit met uw organisatie.

Geïnteresseerd in unified security? Neem voor meer informatie contact met ons op en vraag naar Arno Wubben, Business Development Manager. Voor Genetec Unified Security oplossingen zonder compromis.

T: 088 – 550 6464

Genetec