English
Overheid    |   11 maart 2016

Social media monitoring - Geïntegreerde beveiligingsoplossingen

Social media monitoring - Geïntegreerde beveiligingsoplossingen
Social media zijn niet meer uit onze hedendaagse maatschappij weg te denken. Ook op het terrein van openbare orde en veiligheid vormen de online media een waardevolle bron van informatie. De Nederlandse overheidsdiensten zijn dan ook steeds actiever aanwezig op social media.

Zeker bij grootschalige evenementen en crisissituaties biedt ‘social media monitoring’ daarbij uitkomst.

Diepgaand onderzoek sociale web met Coosto

Met de inzet van een betrouwbare social media monitoringstool, wordt in een handomdraai inzichtelijk wat er leeft in de buitenwereld. Alphatron Security ging hiervoor een samenwerkingsverband aan met Coosto. Als Nederlandse marktleider op het gebied van social media analyse en webcare, leveren zij een aanvulling op onze dienstverlening. Wij bieden Coosto’s social media monitoring dan ook geïntegreerd met onze beveiligingsoplossingen aan.

Dashboard geeft real-time inzicht

Zowel tijdens incidenten als alledaagse momenten is de social media monitor een krachtig hulpmiddel om antwoord te krijgen op vragen. Het dashboard werkt eenvoudig: in de zoekbalk kan onbeperkt op trefwoorden en locaties gezocht worden. Door het scannen van online platforms, zoals Facebook en Twitter, komt real-time informatie beschikbaar. Het resultaat is een overzichtelijke analyse in termen van wie, wat, waar, hoe en waarom.

Acties richten op sentimenten

Doordat de software van Coosto in staat is om online berichten te interpreteren, blijft zelfs de sfeer in een bepaald gebied niet onopgemerkt. De volledige informatie over ieder denkbaar onderwerp maakt het mogelijk om communicatie op die sentimenten aan te passen. Geautoriseerde gebruikers binnen het systeem kunnen direct reageren en snel een strategie met elkaar bepalen. En omdat alle informatie openbaar op internet is gedeeld, wordt het recht op privacy nooit geschonden.

Meer weten over social media monitoring?

Kortom: social media monitoring is van toegevoegde waarde bij het handhaven van openbare orde en veiligheid. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om de monitoringstool in het beveiligingssysteem bij uw organisatie te integreren? Neem dan contact op met de specialisten van Alphatron Security.