English
Infra    |   30 oktober 2014

Slimme en creatieve oplossing voor Fastned

Slimme en creatieve oplossing voor Fastned
Voor Fastned ontwierpen we een slimme en creatieve oplossing en brachten we alle technische apparatuur samen waardoor snellaadstations langs de snelweg optimaal tegen diefstal en vandalisme zijn beveiligd.

Creatieve innovaties & smart solutions
Voor de realisatie van een snellaadstation is één van de onderdelen het samenbrengen van alle technische apparatuur in een centrale systeemkast en het beveiligen van de locatie tegen diefstal en vandalisme. Voor deze onderdelen heeft Fastned begin 2013 Alphatron Security Systems benaderd om met slimme en creatieve oplossingen hun doelstellingen en behoefte in te vullen.

Samenwerking Alphatron & Fastned  
Het streven van Fastned is een pool van partners bij elkaar te krijgen die het ambitieuze plan (meer dan 200 locaties in twee jaar opleveren) op tijd konden realiseren. Hierbij was flexibiliteit, innovatie en een meedenkende partner een vereiste. Partijen moesten niet alleen in staat zijn om een technisch feilloos systeem te ontwikkelen, maar zich ook verantwoordelijk voelen voor het slagen van de realisatiedoelstelling.  

Strategie
De aanpak van Alphatron Security richt zich volledig op dat principe. Transparantie, kostenbeheersing, kwaliteitsborging en projectregie zijn voorwaarden voor de succesvolle ontwikkeling en implementatie van systemen. In het voortraject hebben wij met een geslaagde camera-shootout Fastned overtuigd van onze kennis en kunde. Tijdens deze demonstratie konden wij Fastned niet alleen overtuigen van de kwaliteit van het systeem, maar ook van onze organisatorische vaardigheden. Binnen 30 minuten stonden de specialisten van Alphatron gereed en konden we beginnen met de demonstratie. Dit was voor Fastned de bevestiging dat Alphatron de juiste partner is.

Systemen
Alphatron zal de snellaadstations met een innovatief hoogwaardig camerasysteem beveiligen tegen diefstal en vandalisme. Met behulp van intelligente videodetectie zal verdacht gedrag gedetecteerd worden en automatisch een alarmmelding doorgezet worden naar de centrale meldkamer van Fastned. Naast het beveiligen van de snellaadstations heeft Alphatron de systeemkast ontwikkeld, waarin alle technische apparatuur samenkomt. De assemblage afdeling van Alphatron bouwt van elke toeleverancier de componenten in volgens een vastgesteld stramien, zodat uiteindelijk elke kast identiek is.