English
Overheid    |   03 februari 2016

Meer cameratoezicht in gemeente Dordrecht

Meer cameratoezicht in gemeente Dordrecht
In het Lijnbaangebied van Dordrecht heeft Alphatron Security Systems eind 2015 nieuwe camera’s geplaatst. Ook bij het Energiehuis komt extra cameratoezicht. Hiermee wil gemeente Dordrecht overlast een halt toeroepen.

Het doel van dit project is strenger op te kunnen treden, omdat er veel klachten van bewoners over overlast zijn. Ook hebben incidenten plaatsgevonden die een ernstige verstoring van de openbare orde tot gevolg hadden. De gemeente Dordrecht, de politie en het Openbaar Ministerie hebben samen met diverse partners de handen in elkaar geslagen om de overlast zo snel mogelijk te stoppen. Verder wordt de omgeving steeds levendiger, waarbij nieuwe uitgaansfaciliteiten meer mensen trekken. Dit betreft mooie initiatieven waarbij preventieve acties nuttig zijn om criminaliteit te voorkomen.

Uitvoering conform privacywet

Alphatron Security Systems volgt altijd de laatste wet- en regelgeving. Omdat cameratoezicht ingrijpt op de privacy van mensen, worden de camera's zo ingesteld dat ze geen zicht geven op woningen. Alleen het openbaar gebied is zichtbaar op de camerabeelden. De camera’s worden dagelijks uitgelezen door de gemeente Dordrecht.

Lees ook wat gemeente Breda aan maatregelen treft in ons artikel ‘Extra camera’s bij NAC-stadion in Breda’.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van camerabeveiliging? Laat het ons weten en neem contact op. De specialisten van Alphatron Security Systems helpen u verder.