English
Infra    |   07 december 2017

Bewaar het overzicht met Genetec Clearance

Bewaar het overzicht met Genetec Clearance
Op zoek naar een eenvoudige softwaretool om de waarde van uw beveiligingscamera’s te vergroten? Dan is Genetec Clearance misschien iets voor uw bedrijf.

Stelt u zich het volgende voor: op uw terrein vindt een incident plaats en een van uw beveiligingscamera’s heeft dit vastgelegd. Vervolgens worden de beelden opgevraagd door de politie en door de verzekering van uw medewerker die bij het incident betrokken was. De beelden zet u op een USB-stick en de volgende dag krijgt u een belletje dat deze onderweg uit de tas van de verzekeringsagent is gevallen. Een vervelende situatie waar u geen invloed op heeft. Hoe bewaart u de controle over uw beelden?

Alphatron Security heeft in 2014 een bewuste keuze gemaakt door een samenwerking aan te gaan met Genetec en sinds dit jaar zijn we zelfs Elite Partner van het slimme softwarebedrijf. Door deze verbintenis kunnen onze klanten ook de voordelen benutten van het ‘geünificeerde karakter’  van deze software. Met Genetec haalt u niet alleen een video management systeem in huis, maar krijgt u ook de mogelijkheid om deze kernfunctionaliteit uit te breiden met slimme tools.
Genetec Clearance is hier een mooi voorbeeld van.  Vandaag de dag is er steeds meer digitaal videobewijs beschikbaar, bijvoorbeeld van surveillance systemen, bodycams en burgers die met hun smartphone opnames maken van verdachte situaties. De  toename van dit materiaal zorgt voor nieuwe uitdagingen in het onderzoeksproces. Al dit (eventueel) belastende materiaal moet uiteraard met de hoogste zorg behandeld worden.

Met Clearence heeft Genetec een collaborative case management systeem ontwikkeld waarmee zowel in- als extern eenvoudig samen gewerkt kan worden aan een zaak. Via het systeem kan informatie worden verzameld, opgeslagen en gedeeld. Gebruikers die aan het systeem worden toegevoegd (zowel collega’s als bijvoorbeeld wijkagenten)  kunnen verschillende rechten krijgen. Beeldmateriaal dat vanuit een zaak naar bijvoorbeeld de pers wordt gestuurd, kan door een handige ingebouwde tool eerst worden aangepast. Zo kan de privacygevoelige informatie worden verborgen en de identiteit van de getuigen beschermd worden. 

Genetec Clearance is een slim systeem dat werkt met alle bestandsformaten en ze automatisch beveiligd. In het systeem kan niet alleen videomateriaal worden opgeslagen, maar ook bijvoorbeeld een proces verbaal of getuigenverklaring. Het systeem werkt via de cloud en is erg gebruiksvriendelijk, waardoor er overal aan gewerkt kan worden. Daarnaast voorziet het in een gesloten keten zodat de gegevens rechtsgeldig blijven wanneer de zaak voor de rechtbank komt.

Wilt u de waarde van uw beeldmateriaal vergroten en  zorgen dat uw team effectief aan de slag kan? Voor een vast bedrag per maand of jaar kunt u Genetec Clearance aanschaffen en uw medewerkers ontzorgen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met uw consultant van Alphatron of bel ons: 088 – 550 6464.