English
Overheid    |   04 januari 2018

AlphaGuard – van ontwerp tot observatie

AlphaGuard – van ontwerp tot observatie
Om aan de vraag naar flexibel cameratoezicht te kunnen voldoen, is Alphatron Security in 2016 begonnen met de ontwikkeling van een mobiele camera unit, de AlphaGuard.

Breda was de eerste gemeente waarvoor Alphatron Security mobiele masten heeft geleverd. Ook vanuit de Gemeente Rotterdam was hier vraag naar. Voor gemeentes voorziet de mast in de behoefte om adequaat te kunnen reageren op verstoringen van de openbare orde en kan ermee ingespeeld worden op tijdelijke evenementen zoals bijvoorbeeld een kermis of Koningsdag. Alphatron Security heeft geput uit zijn jarenlange ervaring met mobiele masten en hieruit is de AlphaGuard ontwikkeld. Bij de innovatie van deze MCU is er samengewerkt met diverse entiteiten: klanten, tekenaars, engineers en ontwikkelaars.

Toezicht op maat
De AlphaGuard bevat diverse slimme oplossingen waardoor hij gemakkelijk op wisselende locaties inzetbaar is. Zo is de mast uitgerust met verschillende verbindingsmogelijkheden: WiFi, 3G en 4G. De beelden kunnen hiermee live worden doorgezet naar de meldkamer. Om bandbreedte te besparen is er tevens de mogelijkheid om via een recorder de beelden lokaal op te slaan.
De cameramodule van de AlphaGuard bestaat uit meerdere camera’s: vier vaste, waarmee continu een 360° beeld gecreëerd wordt, en een op afstand bestuurbare PTZ-camera. De laatstgenoemde camera zorgt ervoor dat middels situational awareness meer informatie verzameld kan worden om een duidelijk overzicht te genereren van de situatie.
Om niet afhankelijk te zijn van vaste voedingsbronnen zijn er meerdere mogelijkheden geëngineerd voor de MCU. De AlphaGuard kan worden voorzien van accu’s, accu’s in combinatie met een brandstofcel of een gasgenerator. De unit kan ook gevoed worden met 230V. De voedingsbronnen zijn middels een router op afstand te benaderen om zo de conditie van het systeem in de gaten te houden en voortijdig actie te ondernemen.

Bovenstaande systeemomschrijving is slechts een indicatie van de mogelijkheden. Omdat de AlphaGuard in eigen beheer ontworpen is, kan deze aangepast worden aan uw specifieke wensen.

Eenvoudig te transporteren
Het originele ontwerp van de AlphaGuard vertaalde de vraag van flexibel cameratoezicht naar een technische oplossing. Om deze flexibele manier van observeren door te trekken naar de unit zelf, is er een eenvoudige wijze van transport bedacht. De AlphaGuard 2.0 is middels een op maat gemaakte aanhangwagen te transporteren naar elke gewenste locatie door elke medewerker die in het bezit is van rijbewijs B. Hierdoor is er geen tussenkomst van transportbedrijven meer nodig.

Interesse in de AlphaGuard?

Door goed te luisteren naar feedback van de gebruikers blijft Alphatron Security de mobiele mast doorontwikkelen. De AlphaGuard en zijn mobiele opvolger AlphaGuard 2.0 worden met positieve reacties ontvangen. Zoals eerder aangegeven wordt de mast in eigen beheer ontworpen en kan hij volledig naar wens opgeleverd worden. Heeft u interesse in flexibel cameratoezicht op maat? Neem dan contact met ons op of bel: 088 – 550 64 64.